woensdag 1 oktober 2008

Aanmelden bij Zoho

Beste leerling,

De eerste stap in het maken van het groepswerk "Toerisme in een ontwikkelingsgebied" is natuurlijk zoveel mogelijk informatie verzamelen omtrent de items (reliëf, vegetatie, klimaat, economie, ...) die je moet uitwerken van het land/regio dat je gekozen hebt binnen je groep. Ik wil hierbij vooraf duidelijk stellen dat je info niet exclusief van het internet mag komen. Doe ook opzoekingswerk in atlassen, encyclopedieën, reisgidsen, reisbrochures, fotoboeken, interviews met reizigers, ... Belangrijk hierbij is dat het toch redelijk recente informatie moet zijn.
Vergeet echter niet om alle gegevens van je bronmateriaal te noteren, want dat moet allemaal in je bibliografie komen !

boek: titel-auteur-uitgeverij-ISBN nummer
reisbrochure: titel-reisorganisatie-...
interview: naam geïnterviewde-datum interview
internet tekst: url specifieke webpagina-datum raadpleging
internet foto: url specifieke foto-datum raadpleging
internet download (b.v. bestand): url waar je het hebt gevonden
internet video: url specifieke video-datum raadpleging

Ten tweede moet je je nog aanmelden bij Zoho om dat werk in de vorm van een 'Notebook' te kunnen maken en te kunnen samenwerken van thuis uit. Hoe dat aanmelden in zijn werk gaat kun je in deze screencast bekijken (tijd geven om in te laden).
Belangrijke opmerking: iedereen MOET als gebruikersnaam ('username') de eerste letter van zijn voornaam nemen, gevolgd door de eerste vier letters van zijn achternaam, allemaal in kleine letters !! Het paswoord kies je zelf.

B.v. Jean-Claude Vandamme heeft dus als gebruikersnaam: jvand

De paar mensen bij wie de achternaam maar uit drie letters bestaat nemen dan de eerste letter van hun voornaam, gevolgd door hun volledige achternaam.

Wacht tot de eerstvolgende les aardrijkskunde om je aan te melden mocht het niet volledig duidelijk zijn voor jou. Dan leg ik het nog eens uit.

----------------
Now playing on iTunes: Busted - Year 3000
via FoxyTunes

Geen opmerkingen: